Modern hyrfilm via nätet

image23DN recenserar några olika sätt att hyra film via nätet / ip-trafik. Har prövat lovefilm (som hette brafilm tidigare) men blev "lurad" av deras finstilta text (fick betala 200 spänn fast jag blev lovad "gratis" prövotid). Kanske de bättrat på sig, vad vet jag.

Intressant att DN tipsar om piratebay som den mest användarvänliga alternativ :)

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: Peter

Jag tänkte tipsa om Headweb.com som DN recenserade felaktigt i artikeln, vi är inte ens en hyrtjänst! Headweb är en nedladdningstjänst för film utan DRM, du kan också bränna filmerna till DVD om du vill och titta på med vilken DVD-spelare som helst. Använder BitTorrent och laddar du upp till andra tjänar du poäng som du får gratis film för! Just nu kan du testa gratis!

2008-03-23 @ 20:11:23
URL: http://www.headweb.com
Postat av: Olof

Peter: det låter lite gråzon ... letade runt på headweb angående det juridiska, men hittade inga svar på sådan fråga.

2008-03-23 @ 21:43:14
URL: http://olofb.blogg.se
Postat av: Peter

Olof: alla filmer som finns på Headweb är licensierade från respektive filmbolag - det är alltså en laglig tjänst (ska göras tydligare på sajten). Den första i sitt slag att erbjuda DRM-fri film på det här sättet. Hade vi inte behövt avtal med filmbolagen hade vi enkelt kunnat erbjuda tusentals filmer ;)

2008-03-24 @ 14:08:38
URL: http://www.headweb.com
Postat av: Olof

Hehe, ok det behöver definitivt tydliggöras! Det rekommenderas om du ska få "Svensson" dit över huvud taget.

Det verkar onekligen intressant, får spana in erbjudandet!

2008-03-24 @ 18:36:40
URL: http://olofb.blogg.se
Postat av: Olof

Jag spanade in Headweb lite. Jag tycker priserna är för höga för tjänsten. T.ex. 110:- spänn för 1408 som gick på bio i höstas - för det får jag ett snyggt fodral och färdigtryckt DVD-skiva på vilken mack som helst nuförtiden! Utan 3-4 timmars väntetid.

Apples ITunes kommer snart till Europa och de ligger på en nivå motsvarande 30-40 spänn i USA. Iom. att jag tycker det är mer värdefullt att verkligen ladda ned DVD-filen utan DRM-skydd - som det blir någon variant av i ITunes-fallet - så är 50 spänn smärtgränsen för min del.

Tror du det är möjligt för Headweb att nå dit..?

2008-03-25 @ 15:45:05
URL: http://olofb.blogg.se
Postat av: Peter

Olof: priserna är hårt styrda av filmbolagen - inte oss. Det finns ju en hyrmarknad som man inte vill kannibalisera på. Vi vet självklart att prisbilden är otroligt viktig för att motivera till laglig nedladdning och vi försöker få vettiga priser på det vi säljer. På sikt kan man nog säga att priserna kommer sjunka, men som vanligt är det ett försiktigt trevande i början. Det positiva är ju iallafall att vi nu som första tjänst kör utan DRM!

2008-03-25 @ 18:20:23
URL: http://www.headweb.com
Postat av: Olof

Det är tråkigt att filmbolagen ska vara så sena att fatta, att DVD-uthyrning är ett aber (hackiga skivor, någon?), och att ju längre de drar ut på att sälja sina produkter som rena filer till vettiga priser, desto mer mark tjänar "gratisalternativ" in.

Jag prövade t.ex. Azureus till Windows häromveckan - det är läckrare än ITunes och helt gratis. Kombinera med piratebay, voila! Tycker dock inte om den "ojussta" stämpeln över det hela, men funderar ibland på om jag egentligen har något rimligt alternativ innan ITunes kommer..

Jag förstår att du "har dina händer bakbundna" och gratulerar till att vara den första tjänsten som vågar ta steget fullt! Med en prisbild på 50:- spänn hade du delvis kunnat konkurrera med ITunes - de behöver konkurrens. Som det är nu får du svårt tror jag, tyvärr. :(

2008-03-25 @ 21:35:07
URL: http://olofb.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0